The Service Supply Chain Game is used for various fields and applications. Here you can read some of the player’s experiences with the game.

Dat service logistiek optimalisatie behoeft voelt iedereen op zijn klompen aan. Het “kwantificeren” daarvan is een stuk lastiger. Met de Supply Chain Game ontvouwt het samenspel tussen de betrokken actoren zich voor je ogen. Een ‘must’ voor managers die met logistiek of werkplanning te maken hebben

Bart Pollmann, Projectleider Borging Export Control, Koninklijke Marine

De delivery organisatie heeft onvoldoende inzicht in de complexiteit van onze parts management processen, wat zich uit in weinig begrip voor onze inzet en prestaties. Deze service supply chain game verschaft dat inzicht wel en leidt tot een betere communicatie tussen de bedrijfsonderdelen. We konden het spel zo opzetten dat diverse IBM-specifieke processen inzichtelijk konden…

Jaap Hazewinkel, Manager of Strategy & Transformation, IBM

De game benadrukt de noodzaak tot afstemming tussen ketenspelers teneinde de onzekerheden – zowel in vraag als aanbod – in de keten te beheersen. Tijdens de game ontstaat veel interactie; studenten kunnen leidinggevende en coördinerende vaardigheden op een natuurlijke wijze demonstreren. Al met al net echt!

John de Nijs, docent Supply Chain Management, Rotterdam University

Ons doel om de performance op de geplande materialenstroom te verbeteren hopen we te bereiken middels het segmenteren van de geplande en de stochastische vraag. De supply chain simulatie heeft ons wezenlijk geholpen om onze mensen uit te leggen wat we willen en waarom we het willen.

Luc Theuws, Directeur Supply Chain Operations, NedTrain

“De supply chain game helpt alle belanghebbenden inzicht te geven in de complexe relatie tussen installatiebeschikbaarheid en de TCO van de supply chain van spares en consumables. De simulatie draagt wezenlijk bij aan een wederzijds begrip en het nastreven van gemeenschappelijke belangen”

Melvin Blok, Produktgroepmanager HTD WPL DS, Tata Steel